Kolačići

Kolačići

Politika kolačića

Kolačići su kratke tekstualne datoteke ili mali paketi informacija koji se pohranjuju putem internetskog preglednika vašeg krajnjeg uređaja (računalo, tablet, prijenosno računalo ili mobilni telefon) kada posjećujete razne stranice i stranice na internetu. Glavna svrha kolačića je učiniti korisnika prepoznatljivim kada se vrati na web stranicu. Neki kolačići imaju i specifičniju primjenu, kao što je pohranjivanje ponašanja korisnika na stranici i olakšavanje korisniku korištenje web stranice. Više informacija o tome kako kolačići rade možete pronaći na Internetu.

Kako se kolačići koriste na ovoj web stranici?

Na ovoj web stranici koristimo kolačiće prvenstveno kako bismo olakšali upotrebljivost stranice, poboljšali njezinu učinkovitost i pohranili informacije o ponašanju korisnika. U ovom procesu se ne pohranjuju nikakvi osobni podaci, tj. Ne možemo Vas identificirati kao osobu putem kolačića na stranici, stoga se Zakon o zaštiti osobnih podataka ne primjenjuje na prikupljanje ovih informacija.Podaci koje prikupljaju kolačići obično se koriste u obliku sažetka za analizu ponašanja korisnika na web stranici, što nam omogućuje poboljšanje funkcionalnosti stranice, putova korisnika i korištenog sadržaja.

Koji se kolačići koriste na ovoj web stranici?

Kolačići sesije

Ova vrsta kolačića olakšava vam korištenje stranice, jer informacije pohranjuju privremeno, samo tijekom sesije korištenog preglednika. Obično su informacije koje se pohranjuju preko njih koje ste robu ili usluge dodali u košaricu, koje stranice stranice ste posjetili i kako ste došli do informacija. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke s vašeg krajnjeg uređaja i automatski se brišu kada napustite web stranicu ili završite sesiju preglednika.

Trajni kolačići

Omogućuju nam pohranjivanje specifičnih informacija o pregledavanju, kao što je analiza posjeta web-mjestu, način na koji ste došli do web-mjesta, koje stranice ste pregledali, koje ste opcije odabrali i kamo ste se uputili kroz to web-mjesto. Praćenje ovih informacija omogućuje nam da poboljšamo web stranicu, uključujući ispravljanje pogrešaka i proširenje sadržaja. Rok trajanja ove vrste kolačića varira ovisno o njihovoj specifičnoj namjeni.

Kolačići treće strane

Naša web stranica sadrži poveznice na druge stranice ili ugrađeni sadržaj s drugih stranica, kao što su Facebook, YouTube, Twitter, Google+, LinkedIn, partnerske web stranice. Kada posjetite ove stranice ili otvorite njihov sadržaj, kolačići s tih web-mjesta mogu biti pohranjeni na vašem krajnjem uređaju. Upravo su ti kolačići definirani kao "kolačići treće strane" i mi nemamo kontrolu nad generiranjem i upravljanjem tim kolačićima. Stoga vam savjetujemo da informacije o njima i načinu upravljanja njima potražite na web stranicama relevantnih trećih strana.

Kako mogu upravljati korištenjem kolačića s ove web stranice?

Svi preglednici omogućuju upravljanje kolačićima iz posebno kreirane mape na vašem pregledniku. Možete blokirati primanje kolačića, izbrisati sve ili dio njih ili postaviti svoje postavke u vezi s korištenjem kolačića prije nego započnete posjet našoj stranici. Napominjemo da brisanje ili blokiranje kolačića može negativno utjecati na funkcije naše web stranice, a time i na vaše korisničko iskustvo na njoj.

Onemogućite ili blokirajte kolačiće

Kontrolu, onemogućavanje ili blokiranje kolačića kontroliraju postavke vašeg preglednika. Napominjemo da potpuna zabrana korištenja svih kolačića može utjecati na funkcionalnu prezentaciju stranice, njezinu učinkovitost i pristup određenim informacijama.